Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Douwe Egberts en de Sneekweek

Array
Vragen... wij bellen u

Veilig online betalen via uw eigen bank Veilig online betalen via uw eigen bank

Opstaplocatie
Vertrek

zie opstapschema

Terugkomst

20.00 - 21.00 uur

Prijs

€ 89,50

Koffie, koffie, lekker kopje koffie

  • Dinsdag 9 augustus 2022
  • De leukste week van Friesland
  • Dagtocht, compleet verzorgd
In Friesland is de leukste week van het jaar de Sneekweek. Al in 1814 werd de eerste Hardzeildag georganiseerd en sinds die tijd komt alles wat een zeil heeft naar Sneek. Het is uitgegroeid tot het grootste zeilevenement op het binnenwater van Europa. Rond lunchtijd scheept u in voor een vaartocht van 2 uur waarbij u een prachtig uitzicht heeft over het Sneekermeer en de gezelligheid op het water. Na afloop kunt u nog even passagieren in Sneek waar u die gezellige nautische sfeer op kunt snuiven.

’s Morgens neemt u een kijkje bij een historische locatie: In 1753 begonnen Egbert Douwes en zijn zoon Douwe Egberts in het winkeltje “De Witte Os” in Joure een handelsonderneming, die zich bezighield met het importeren van koffie, thee en tabak. Dat was het begin van een koffietraditie die zijn weerga niet kent. In Museum Joure dat wij bezoeken, wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze traditie. Daarnaast vindt men er collecties op het gebied van oude Friese ambachten zoals tabaksfabricage en de Friese klokkenindustrie. In het winkeltje “De Witte Os“ komt u in een oude stijl ingerichte kruidenierswinkel, waar vervlogen tijden tot leven komen. U zult uw ogen uitkijken op al die producten uit grootmoeders tijd en … kopen kan ook. 
 
Deze dagtocht is inclusief:
  • vervoer per touringcar
  • koffie en oranjekoek
  • entree Museum Joure
  • boottocht Sneekermeer
  • koffietafel met kroket aan boord
  • pauze in Sneek
  • 3-gangen diner
 
Opstapschema:
Eemland Reizen maakt gebruik van diverse opstaplocaties. Selecteer uw mogelijke vertrekdatum en bekijk welke opstaplocaties op deze dagtocht van toepassing zijn.

Meer informatie:
Na de online IDEAL betaling ontvangt u een bevestiging, welke tevens uw instapbewijs is voor uw reis. U wordt 10 dagen voor vertrek gebeld over de definitieve vertrektijd.

Mochten er te weinig deelnemers zijn, dan behouden wij ons het recht voor om deze tour te annuleren. Ook hierover zullen wij u tijdig informeren. Wilt u meer weten, over deze dagtocht, bel ons dan gerust.
 
 

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl