Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Glasblazen in de Kristalstad

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

13.00

Terugkomst

17.30

Prijs vanaf
25 personen € 33,00
35 personen € 27,50
45 personen € 23,50

Bezoek Koninklijke Kristalfabriek Leerdam

  • Demonstratie glasblazen en -slijpen
  • Rondrit door Vijfheerenlanden
  • Boekbaar september t/m februari
Leerdam geniet landelijke bekendheid als glasstad. Reeds in 1765 was er al een glasblazerij te vinden langs de Linge. Wij gaan vanmiddag een kijkje nemen bij Royal Leerdam Glas. Na een lekker kopje koffie met gebak neemt de gids u mee naar de oude fabriek voor een live demonstratie glasblazen en -slijpen. Voor het vuur van de ovens ziet u hoe de glasblazers een prachtige schaal, vaas of misschien wel een kunstobject op ambachtelijke wijze produceren.

Uw gids licht het ambacht, bijzondere weetjes en de geschiedenis van de fabriek kristalhelder toe. In de Kristalwinkel kunt u een keuze maken uit de grootste en mooiste collecties glas en kristal van Nederland. Modern, klassiek, ingetogen, expressief, gekleurd of helder, voor elk interieur vindt u in de Kristalwinkel een stralend sieraad. Al het kristal is ambachtelijk vervaardigd in de Koninklijke Kristalfabriek Leerdam. 

Deze dagtocht is inclusief
  • vervoer per luxe touringcar
  • koffie en gebak
  • rondleiding met demonstratie glasblazen
  • rondrit Vijfheerenlanden

Rolstoelvriendelijk
U stapt tijdens deze dagtocht slechts één keer in en uit. Mensen die rolstoel gebonden of slecht ter been zijn kijken hier verlangend naar uit. Er worden uitsluitend locaties bezocht waar de toegankelijkheid van de toiletten en de restaurants geen problemen oplevert. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg vroeger of later te vertrekken.

Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl