Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Boerenbondsmuseum Gemert

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

10.30 uur

Terugkomst

17.30 uur

Prijs vanaf
25 personen € 64,50
35 personen € 53,50
45 personen € 47,50

Hollandse ambachten in levend openlucht museum

  • Entree museum
  • Gidstoer door museum
  • Hele jaar boekbaar
In het Boerenbondsmuseum gaat u terug naar een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen (met levende en zeer aaibare dieren), het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waant u zich op het Brabantse platteland anno 1900. U ziet o.a. een smidse met travalje, een dorpscafé, een klompenmakerij en een wevershuisje.

In het museum worden regelmatig demonstraties verzorgd, ambachten getoond, boter en kaas gemaakt en brood gebakken zoals vroeger. Er is ook een boomgaard en er zijn akkertjes waarop gewassen worden verbouwd die tegenwoordig in onbruik zijn geraakt.

Gevestigd bij het geboortehuis van pater Van den Elsen, grondlegger van diverse Nederlandse coöperaties, ligt het Boerenbondsmuseum letterlijk op de geboortegrond van het coöperatieve gedachtengoed. Genoeg te zien en te beleven voor een fijn dagje uit.

Deze dagtocht is inclusief:
  • koffietafel met kroket
  • entree
  • gids
Rolstoelvriendelijk
U stapt tijdens deze dagtocht slechts één keer in en uit. Mensen die rolstoel gebonden of slecht ter been zijn kijken hier verlangend naar uit. Er worden uitsluitend locaties bezocht waar de toegankelijkheid van de toiletten en de restaurants geen problemen oplevert. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg vroeger of later te vertrekken.

Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.

 

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl