Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Douwe Egberts in Joure

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

08.30 uur

Terugkomst

18.00 uur

Prijs vanaf
25 personen € 73,50
35 personen € 61,50
45 personen € 53,50

Koffie, koffie, lekker kopje koffie

  • Bezoek museum Joure
  • Bezoek geboortehuis Egbert Douwes
  • Hele jaar boekbaar
In 1753 begonnen Egbert Douwes en zijn zoon Douwe Egberts in het winkeltje “De Witte Os” in Joure een handelsonderneming, die zich bezighield met het importeren van koffie, thee en tabak. Ook lieten zij een koopvaardijschip bouwen waarmee de wereldzeeën werden bezeild om deze producten naar Friesland te brengen. Dat was het begin van een koffietraditie die zijn weerga niet kent. In Museum Joure dat wij bezoeken, wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze traditie. Daarnaast vindt men er collecties op het gebied van oude Friese ambachten zoals tabaksfabricage, de Friese klokkenindustrie, kopergieterij, goud- en zilversmederij en het bakkers- en drukkersambacht.
 
Daarnaast zijn er een natuurhistorische collectie, moderne kunstexposities en het geboortehuisje van Egbert Douwes. Het winkeltje “De Witte Os“ bestaat nog steeds en is thans ingericht als museumwinkel. Aan deze geheel in oude stijl ingerichte kruidenierswinkel, waar vervlogen tijden tot leven komen, moet u beslist even een bezoekje brengen. U zult uw ogen uitkijken op al die producten uit grootmoeders tijd en … kopen kan ook.
 
Deze dagtocht is inclusief:
  • koffie met gebak
  • 3-gangen lunch
  • entree Museum Joure met koffie
  • Gaasterlandtoer
 
Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.
 

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl