Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Klederdracht van Staphorst

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

10.30 uur

Terugkomst

18.00 uur

Prijs vanaf
25 personen € 59,50
35 personen € 49,50
45 personen € 42,50

Klederdrachtshow

  • Wetenswaardigheden over Staphorst
  • Toerrit Overijssel
  • Hele jaar boekbaar
Met een beetje geluk krijgt u, als we Staphorst binnen rijden, al een voorproefje van de klederdracht te zien. Maar het summum is toch wel de klederdrachtshow die ons op ons lunchadres wacht.  Klederdrachten zijn ingewikkeld en het kost veel tijd, oefening en zorgvuldigheid de vele onderdelen van het kostuum op de juiste wijze te plooien, te schikken, vast te spelden of te knopen. Alle onderdelen hebben ook een naam. Wie kan dit alles beter onthullen dan een in Staphorst geboren en getogen vrouw. Op werkelijk amusante wijze vertelt zij al showend over de diverse kledingstukken. Het vakkundig inbakeren van baby’s bijvoorbeeld zal u in uw mening sterken dat de kindertjes van tegenwoordig het stukken beter hebben.

Als alternatief voor deze show is het mogelijk een rondrit met een in klederdracht gestoken gids door het unieke “slagenlandschap” van dit langgerekte streekdorp te maken. Uiteraard verneemt u dan ook heel wat wetenswaardigheden over dit unieke dorp. Tegen een kleine meerprijs is het ook mogelijk om de Museumboerderij te bezoeken, zeer de moeite waard!

Deze dagtocht is inclusief:
  • broodjeslunch met soep
  • folklore modeshow 
    of rondrit in de omgeving met gids in klederdracht
  • toerrit Overijssel

Rolstoelvriendelijk
U stapt tijdens deze dagtocht slechts één keer in en uit. Mensen die rolstoel gebonden of slecht ter been zijn kijken hier verlangend naar uit. Er worden uitsluitend locaties bezocht waar de toegankelijkheid van de toiletten en de restaurants geen problemen oplevert. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg vroeger of later te vertrekken.

Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.
 

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl