Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Ontdekkingen in het Maasdal

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

08.30 uur

Terugkomst

18.00 uur

Prijs vanaf
25 personen € 77,50
35 personen € 64,50
45 personen € 56,50

Op de grens tussen Brabant en Limburg

  • Maak kennis met aspergeteelt
  • Bezoek aan Museumkantfabriek
  • Hele jaar boekbaar
In het noorden van Limburg, op de grens met Brabant ligt de levendige plaats Horst. Het is het centrum van de asperge- en champignonteelt. In streekmuseum De Locht komt u hier alles over te weten. Het is geen saaie bedoeling, want er wordt nog steeds volop geteeld. Daarnaast maakt u kennis met het boerenleven uit de vorige eeuw en is er bijvoorbeeld nog een indrukwekkende kapel. 

Als alternatief kunt u ook een bezoekje brengen aan de Museumkantfabriek. Kant werd vroeger veel in heren- en dameskleding verwerkt. Kant werd gebruikt voor kragen en manchetten, langs de zomen van jurken en in doopjurken. Het werd eerst handmatig gemaakt via kantklossen of kantnaalden en later machinaal. Veel kantfabriekjes stonden in Brabant en Limburg omdat veel kant werd verwerkt in priesterkleding en altaarkleden. Het is hier niet alleen ingericht als museum, maar er wordt ook nog kant geproduceerd. De dames vinden het leuk om collecties van  het prachtige kant te zien, maar ook de heren vermaken zich hier goed vanwege de techniek van de oude ratelende machines. Het is dus een levendig gebeuren en de fabriek is onlangs uitgeroepen tot officieel rijksmonument.

Deze dagtocht is inclusief:
  • koffie en vlaai
  • toerrit door Peel of Maasduinen
  • koffietafel met soep
  • entree De Locht of Museumkantfabriek
Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl