Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Oude ambachten en speelgoed in Terschuur

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

13.00 uur

Terugkomst

17.30 uur

Prijs vanaf
25 personen € 46,50
35 personen € 38,00
45 personen € 32,50

Oude Ambachten en Speelgoedmuseum

  • Dinky toys en meer...
  • Rondrit Gelderse Vallei
  • Hele jaar boekbaar
In het Veluwse dorp Terschuur gaan we een kijkje nemen in het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum. Dit museum biedt een werkelijk unieke en veelzijdige verzameling oude ambachten. Er zijn wel zo'n 100 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen met allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder. Je vindt er een oude smidse, een scharensliep, een drogisterij, een mandenvlechter, een leerlooier, een slagerij, een drukkerij en talloze andere neringdoenden, die hun ambacht in de vorige eeuw uitoefenden; te veel om op te noemen. En dat allemaal, zoals het vroeger was!

In het museum worden diverse oude ambachten zoals stoelen matten, klompen maken, glas in lood maken enz. regelmatig gedemonstreerd. De ouderen zullen met herkenning, en misschien wel met een beetje weemoed, terugkijken naar hun jeugd als ze de prachtige antieke poppen, vernuftige constructies van Meccano, Dinky Toys, oude kinderserviesjes, poppenhuizen, stoommachines, rijdende treinen, mechanisch blikken speelgoed, poppenhuizen, modelbouw, spellen en nog veel meer zien.

Deze dagtocht is inclusief:
  • vervoer per luxe touringcar
  • entree museum
  • koffie met gebak
  • toerrit Gelderse Vallei

Rolstoelvriendelijk 
U stapt tijdens deze dagtocht slechts één keer in en uit. Mensen die rolstoel gebonden of slecht ter been zijn kijken hier verlangend naar uit. Er worden uitsluitend locaties bezocht waar de toegankelijkheid van de toiletten en de restaurants geen problemen oplevert. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg vroeger of later te vertrekken.

Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.
 

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl