Nieuwe Havenweg 73
1216 BN Hilversum

T: 035 - 623 42 47
E: info@eemlandreizen.nl

Wij zijn geopend
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30

Zuiderzeecruise vanuit Urk

Array
Vragen... wij bellen u
Vertrek

10.00 uur

Terugkomst

16.30 uur

Prijs vanaf
25 personen € 59,50
35 personen € 51,50
45 personen € 45,00

Varen en tradities rondom Urk

  • Ontdek de Zuiderzee vanaf het water
  • Demonstratie klederdracht
  • Hele jaar boekbaar
Voor de aanleg van de Afsluitdijk was Urk een eiland in de Zuiderzee. Na de inpoldering is het eiland een deel geworden van het vaste land. De bewoners zijn echter nog altijd een zeer hechte gemeenschap met een apart dialect en bijzondere tradities. 

Urk heeft nog steeds de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie van ons land. Tijdens lunchtijd gooien we de trossen los in Urk en maakt u fijne boottocht langs de kust van Urk en langs het grootste windmolenpark van het IJsselmeer. Aan boord is het smikkelen geblazen met frites en verse vis. Urk is bekend om haar klederdracht. Het wordt daarom extra leuk en gezellig omdat er een bewoner of bewoonster op de boot aanwezig is in klederdracht, die u alles zal vertellen over deze oude traditie.

Deze dagtocht is inclusief:
  • Zuiderzeecruise van 2 uur
  • aan boord verse vis met frites
  • demonstratie met uitleg klederdracht
  • toer door het Nieuwe Land
  • vervoer per luxe touringcar

Rolstoelvriendelijk 
U stapt tijdens deze dagtocht slechts één keer in en uit. Mensen die rolstoel gebonden of slecht ter been zijn kijken hier verlangend naar uit. Er worden uitsluitend locaties bezocht waar de toegankelijkheid van de toiletten en de restaurants geen problemen oplevert. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg vroeger of later te vertrekken.

Eemland Reisregels
Lees vooraf de reisregels voor groepsreizen zoals de tarieven voor deelnemers en begeleiders, wijzigingen in aantal personen en type touringcar, de verzorging van drankjes en maaltijden alsmede speciale aanbiedingen.
 

Liever reserveren via telefoon of mail?

Wij zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30 uur
 
Tel: 035 - 623 42 47
Mail: info@eemlandreizen.nl